Як знайти свій стиль одягу? Поради від Стилістів Maritel

Свій стиль в одягу — це демонстрація вашої особистості навколишньому світові. Це повторення кращих рис вашого характеру. Це спосіб привернути увагу до себе й знайти однодумців. Власний стиль часто формується на основі актуальних модних тенденцій. Але він також має відображати вашу індивідуальність, тобто містити унікальні деталі, які виділяють вас із натовпу. Розповідаємо, як вибрати свій стиль одягу, щоб завжди виглядати бездоганно.

1. Звільніться від зайвого

Кожна людина — це жива особистість, яка постійно змінюється й розвивається. Тож цілком природно, що з часом ваші смаки трансформуються в щось інше. Наприклад, ви переросли свою «готичну» чи «бунтарську» фазу, але одяг від неї лишився. Не думайте довго, що з ним робити — позбавтесь усього, крім найцінніших спогадів того часу! 

Почавши займатися цим, перевірте весь гардероб. Якщо деякі речі вже втратили свою первинну красу, робіть з ними те саме — викидайте, віддавайте чи продавайте на дошках оголошень. Не вдягали сорочки, джинси чи кофти більше 2–3 років? Скоріше за все, вони й надалі будуть займати місце в шафі без жодної користі.

Якщо вам цікаво, як знайти свій стиль одягу, завжди починайте зі звільнення гардеробу. Ця проста дія допомагає уникати помилок при формуванні індивідуального образу. Окрім того, вона має велике психологічне значення — дозволяє позбутися важкого емоційного багажу з минулого.

2. Пізнайте себе

Найскладніший етап. Спочатку вам треба визначитись — які стиль одягу “Ваш”? Зверніть увагу на модні журнали чи їх онлайн-версії, придивіться до образів знаменитостей, згадайте улюблені фільми й серіали. Знайдіть ті речі, які краще за все відображатимуть ваш характер — високі підбори чи зручні кеди, шкіряні куртки з металевими прикрасами чи легкі сукні. 

І не забудьте врахувати один нюанс — спосіб життя. Щоб знайти свій стиль, подумайте, який одяг можна вдягнути на роботу, а який — на прогулянку з друзями. Створіть у голові декілька образів, які відповідатимуть різним нагодам. Виберіть для них цікаві яскраві елементи й розставте межі — виділіть те, що ви не зможете носити з певних причин.

3. Врахуйте ритм життя

Все логічно — якщо ви фрілансер з роботою на дому, у вашому гардеробі має переважати повсякденний стиль. Якщо ви працюєте в серйозному офісі, варто зробити акцент на строгих лаконічних ділових костюмах. Якщо ви обожнюєте мандрівки й активність на свіжому повітрі, більша частина вашого одягу повинна бути спортивною. 

Професійні стилісти радять згадати, чим саме ви займались в останні 6 місяців. Така легка інтелектуальна вправа допомагає адекватно оцінити ситуацію. Завдяки цьому ви не будете витрачати гроші на зайві речі та створите для себе максимально комфортний гардероб. Якщо найближчим часом ваш ритм життя може сильно змінитися, подбайте про те, щоб у гардеробі був одяг у стилі кежуал-бізнес. Це універсальний варіант, який буде доречним в офісі, на прогулянці, в ресторані й у відрядженні.

4. Підберіть кольорову гаму

Кожна людина — індивідуальність, яка має свою неповторну зовнішність. Але коли мова заходить про те, як визначити свій стиль одягу, вам варто звернути увагу на стандартні кольоротипи:

  • «весна» — волосся кольору блонд, персикова шкіра, світлі блакитні чи зелені очі. Ідеальним буде одяг нейтральних відтінків — нюдового, рожевого, сірого, блакитного, салатового, білого, пісочного. Можна також поекспериментувати з коричневим, помаранчевим та бірюзовим;
  • «літо» — волосся від русого до каштанового, бліда шкіра з рожевим відтінком. Оптимальні кольори — лимонний, яскраво-зелений, вишневий, сірий, а також насичений рожевий і блакитний;
  • «осінь» — каштанове чи руде волосся, бронзова або оливкова шкіра, карі чи темно-зелені очі. До такого типу підходить червоний, помаранчевий та жовтий одяг;
  • «зима» — темне волосся, світла шкіра, яскраві очі. Варто віддавати перевагу сніжно-блакитному, графітовому, малиновому та смарагдовому кольору.

5. Знайдіть фасон під тип фігури

Як і типи зовнішності, пропорції тіла індивідуальні в кожної людини. Але, знову ж таки, їх можна умовно поділити на кілька груп, щоб знайти свій стиль:

  • прямокутна — дуже близька ширина стегон, талії й плечей. Краще за все вибирати речі, які будуть підкреслювати силует, трохи розширюючи його верхню частину. Приклад — вузька спідниця й широка кофта з круглим вирізом;
  • V-подібна — широкі плечі, вузькі стегна. Краще за все обирати пишні сукні й спідниці, а також не привертати увагу до верхньої частини тіла — обійтись без рюшів і глибоких вирізів;
  • перевернута V — тонка талія, тендітні плечі, широкі стегна. Оптимальний варіант — вузькі джинси чи спідниці, кофти чи блузки оверсайз;
  • округла — з широкою талією. Не варто робити помилку, обираючи громіздкий одяг оверсайз — краще купити сукні чи сорочки вільного крою з вертикальною смугою. Вона візуально подовжить силует, замаскувавши ширину фігури;
  • пісочний годинник — об’ємні груди, вузька талія, широкі стегна. До цього типу підходить одяг, що облягає фігуру, підкреслюючи її природну красу.

6. Шукайте натхнення

Щоб знайти свій стиль, бажано встановити певний еталон. Подумайте, на кого б ви орієнтувались у створенні модного образу й у підборі одягу? Можливо це ваша колега з бухгалтерії, а можливо — телезірка зі свіжого серіалу. 

Орієнтація на еталон жодним чином не впливає на вашу індивідуальність, адже ви будете підбирати деталі під особливості своєї зовнішності. Але вона значно полегшить задачу. Ви будете вчитися, як комбінувати кольори й стилі, вивчати вдалі й невдалі рішення.

7. Підберіть аксесуари

Така маленька й така важлива деталь. Аксесуари здатні перетворити банальні повсякденні речі у справжні витвори мистецтва. Вони допомагають вам побудувати свій стиль з нуля й продемонструвати всьому світові ваш сьогоднішній настрій. 

Вибирайте саме ті аксесуари, які відповідають вашим хобі, захопленням і прагненням. Це можуть бути як дорогі дизайнерські сумочки, так і зроблені власноруч браслети. Але дуже важливо не перестаратися — для більшості образів буде достатньо однієї чи двох яскравих деталей.

Знайдіть свій стиль разом з Maritel'

Український бренд Maritel’  пропонує одяг на будь-який смак. У його каталозі ви можете вибрати легкі літні сукні, спідниці й жакети для ділових костюмів, спортивні легінси й футболки, повсякденні світшоти й кофти. Весь одяг Maritel' виготовляється з якісних тканин, які гарантують вам комфорт протягом усього дня. Завдяки міцним і надійним матеріалам він довго зберігає бездоганний вигляд і не потребує особливо складного догляду. 

Компанія співпрацює з багатьма українськими інфлюенсерами. Якщо ви цікавитесь, як підібрати стиль одягу, на сайті й у соцмережах виробника ви знайдете багато цікавих ідей для створення модних образів.

Дата публікації: 15.08.2023
Поділитися у соц. мережах:
Рекомендовані товари
Переглянути ще